Min livshistorie

Misbrugsforældre

dinasblog

At leve med en far der har et hashmisbrug, er nok ikke det værste. Der er hårdere stoffer og alkohol ville nok have påvirket ham mere negativt.
Uanset hvad, så havde det nogle følger, der kunne mærkes i hverdagen.  Når jeg stod op om morgenen og skulle spise, var det ikke unormalt at udvalget af mad var meget småt, måske lidt rugbrød og et æble. Opvasken var altid stor og hjemmet var langt fra rent nok. Jeg havde godt nok opvaske tjansen med min bror, men når forælderen i hjemmet er ligeglad, så er børnene det også. Det lærer man at blive.

Det var sjældent jeg havde andet mad med i skole, end et par skiver tørt knækbrød. Jeg fik af mine klassekammeraters mad og nogle var søde at købe mig noget. Når jeg selv havde penge bestod min frokost for det meste af en energidrik og en myslibar.

Aftensmad var en sjældenhed og hvis der blev lavet noget, var der stor chance for at det var hurtig mad og ikke spor nærende. Jeg havde en lang periode, hvor jeg var hos min veninde hver – hveranden dag og her fik jeg mad morgen, middag og aften.

Jeg har ikke decideret sultet, men jeg har samtidig kæmpet med vægten og fået ballade af min far for det og så holder pizza og færdigretter altså ikke.

Udover de fysiske forhold, så har det haft en stor påvirkning på familielivet. Vi har været meget på hver sit værelse og ikke haft særlig meget kontakt til hinanden. Når min far kom hjem sagde han lige hej, men satte sig så derefter ind på hans kontor og ikke længe efter begyndte lugten af ristet tobak og hash at sprede sig i lejligheden. Vi ser ikke rigtig noget til hinanden før om aftenen klokken 20, hvor vi senest skal være hjemme for på det tidspunkt siger vi godnat. Efter 20 snakker vi ikke sammen og skal være dæmpede. Godnatkrammet var med en lettere bedøvet far, med røde øjne, der heldigvis var rolig, men helt sikkert påvirket og rimelig fraværende. Jeg var altid meget utryg i lejligheden og sov meget let og derved også dårligt.

Efter at have boet hos min far i 4 år, begynder jeg selv at ryge hash. Det var rart at få tankerne væk fra alle de ting, der fyldte i min hverdag og så var der noget selskab i det. På et tidspunkt siger min veninde, at hun synes det er ved at blive for meget og jeg stopper med at ryge hash.

En måneds tid eller to efter dette flytter jeg hjem til min mor og det var en kæmpe omvæltning.

 

Mit allerbedste råd til børn og unge, der lever i et misbruger hjem er helt sikkert at snakke med nogen om det. Jeg nævnte aldrig for folk, hvor meget jeg hadede at have en far der var påvirket hele tiden og dermed altid svigtede mig.
Fortæl det til en du stoler på, få en ven til at hjælpe dig med at snakke med en lærer,
skolepsykolog eller en anden voksen om det.
Hvis dine forældre på trods af misbruget er til at snakke med, så fortæl dem hvordan det får dig til at føle, når de drikker for meget eller for tit.
Nogle mennesker indser ikke problemerne, før de virkelig bliver gjort opmærksomme på dem.

Hvis dine forældres misbrug gør at du ikke lever i et rent hjem med ordenlig mad, eller at de slår dig, råber og skriger af dig og behandler dig dårligt, så synes jeg du skal snakke med nogle mere professionelle. Det kan være rigtig svært, men nødvendigt, så tag dig den tid du har brug for.
Jeg vil henvise til børnetelefonen, dem kan du ringe til på: 116 111
Ellers kan du tage op på kommunen og bede om hjælp.
Du må også meget gerne skrive til mig, hvis du mangler en at snakke med. Du kan kontakte mig på min mail: dinasofielillie@gmail.com
Eller på min facebookside:https://facebook.com/dinalillies -Her kan du også følge med i mit liv og blive opdateret med nye indlæg.

Jeg håber mine erfaringer og råd kan bruges.

Tak for at I gad læse med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Min livshistorie