Misbrugsforældre

Svær Depression – Hvordan er det?

I dette indlæg vil jeg skrive om hvordan det føles, at have en svær depression og hvordan det påvirker ens hverdag.

Da min depression var værst, tænkte jeg meget på, at tage mit eget liv. Jeg kunne slet ikke forestille mig, at jeg nogen sinde ville få det bedre. Jeg gik ikke i skole, men var hjemme dagen lang. For det meste sov jeg eller så fjernsyn, for at slippe væk fra alle tankerne.
I mit hoved havde jeg ingen fremtid og jeg blev decideret irriteret over, at min mor prøvede på at få mig til, at se positivt på tingene. Hun kunne ikke på magisk vis sørge for, at jeg fik det bedre og det vidste hun godt. Alligevel gjorde hun alt for, at tingene så lidt lysere ud.

Vi kørte ture med høj musik på, det var og er en af mine måder, at tømme hovedet for alle tankerne på. I en lang periode var det også sådan, jeg blev rolig. Jeg gik og var meget rastløs, for jeg var fanget i hjemmet på grund af min angst og fordi jeg havde det for dårligt til, at komme afsted i skole. I denne periode skulle jeg ikke flygte fra tankerne på samme måde. Jeg tænkte ikke og jeg var helt følelsesløs og tom indvendig. Jeg kunne stadig ikke tro, at tingene ville blive bedre og det virkede nytteløst, at rende rundt og have det dårligt, når jeg kunne holde op med, at eksistere istedet.

Jeg havde ikke rigtig en fungerende hverdag, da jeg havde det dårligst. Jeg var isoleret og jeg havde ikke lyst til at snakke med nogen, jeg havde ikke lyst til noget overhovedet. I denne periode føler jeg ikke, at jeg har nogle venner. De kontakter mig ikke rigtig og jeg føler mig uønsket, så jeg lader dem være. Ensomhed er egentlig ikke det jeg føler, men jeg er meget alene. Alene med depressionen (uanset hvor meget min mor prøver, at overbevise mig om andet), alene i hele verden med de her følelser og jeg hadede det.

Hvad er Depression?

Depression er en meget almindelig sygdom. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv.

Endnu flere oplever mildere former for depression. På en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression.

Depression er en meget ubehagelig sygdom, som mindsker livskvaliteten væsentligt. Den kan ødelægge livet både socialt og arbejdsmæssigt, og den kan bringe livet i fare på grund af selvmordsrisikoen.

Hvad er Tegnene på, at man har en Depression?

Nogle deprimerede føler sig kede af det eller triste til mode, mens andre har svært ved at føle noget overhovedet. Det er, som om deres følelser er lammede. De føler sig ofte uhyre trætte og har umådeligt svært ved at tage sig sammen til noget som helst.

En deprimeret person plages ofte af skyldfølelse og selvbebrejdelser over ikke at slå til eller over ting, vedkommende har gjort forkert på et tidligere tidspunkt. Nogle har svært ved at falde i søvn, eller også vågner de mange gange. Andre har en særdeles pinefuld indre uro, rastløshed og angst, som gør, at de ikke kan finde hvile.

På grund af disse symptomer kan den deprimerede føle, at døden ville være en befrielse, eller at man ligefrem ikke fortjener at leve. Selvmordstanker ses ofte og bør altid tages meget alvorligt. Omkring 10-15 procent af de svært deprimerede begår selvmord, hvis de ikke får behandling.

Ovenstående tekst er taget fra:
http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/depression.htm – her kan du læse mere om depression.

Hvis I vil læse om hvordan jeg fik det bedre, så vil der snart ryge et indlæg op omkring det. Hvis I vil være opdaterede med de nyeste indlæg, så kan I følge med på min Facebook side: https://www.facebook.com/dinalillies

Tak for at I gad, at læse med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Misbrugsforældre