Min livshistorie

Min livshistorie

Billedet er af mig og min lillebror, fra 02′

Mit første indlæg kommer til at handle om min livs historie. Da der er sket mange betydningsfulde ting i mit liv, bliver dette indlæg nok lidt langt. 

Da mine forældre fandt ud af at de skulle have mig, var min far først rigtig glad, men efter noget tid sagde han til min mor at hun skulle få mig fjernet. Eftersom at min far(lad os kalde ham J) var en meget manipulerende mand, tog min mor på sygehuset.

Dog vendte hun hjem (som i nok kan regne ud) med mit liv intakt. Det er under graviditeten at J begynder at blive voldelig. Han tæver min mor og prøver på at skade mig, som jo ligger i min mors mave.

Jeg bliver født 30. April 97′ og lever et liv ude fra lejligheden og altid på vagt for J. Jeg oplever at blive smækket over fingrene med kattens vandskål fordi jeg synes det er sjovt at plaske i den, da jeg fortsætter den sjove leg, bliver jeg kastet hen ad gulvet og begynder at bløde fra munden.

Starten på mit liv var nok ikke den mest lyse. Volden fortsætter til 01′ hvor mine forældre endelig bliver skilt. Min mor, lillebror(fra 99′) og jeg selv får lov til at flygte fra J, da han nu har fået følelser for en kvinde fra jobbet. Min mor har ikke kunnet flygte med os før, fordi J har truet med at slå os allesammen ihjel.

Min mor, bror og jeg selv flytter i en lejlighed for os selv og har det godt når det bare er os tre. Weekenderne hos min far er ikke sjove, men på det her tidspunkt vil jeg gøre alt for at gøre min far glad. Det var jo synd for ham, hvis han selv skulle sige det altså.

I 03′ flytter vi til en anden by og bor hos min mormor og morfar. Her starter jeg på skole og kender ingen. Jeg er en meget genert pige, men får nogle rigtig gode venner. Selvom mit liv er positivt, så er der hele tiden en kæmpe negativ indflydelse fra J.

Da jeg er 8 år fortæller jeg at jeg ikke har lyst til at leve mere. Jeg havde længe gået og prøvet på at være positiv, men til sidst var der ikke noget at se frem til. Kommunen kan ikke hjælpe og min mor gør alt hvad hun kan. Vi puster alle de dårlige tanker i balloner og sender dem ud af vinduet, eller springer dem.

Jeg får det bedre i en periode og har et nogenlunde normalt liv. Her bor vi i en anden lejlighed med mors nye kæreste og hans datter der kommer ca. Hver anden weekend. Det er den tid i mit liv jeg husker som der hvor jeg havde en “rigtig” familie. Men min mor og hendes kæreste går fra hinanden i 07′

I 07′ dør min morfar af kræft. Efter 3 års kamp har kræften vundet. For mig var det som at miste min far. Han var det tætteste jeg nogensinde kom på at have en rigtig far og jeg savner ham og mangler ham stadig rigtig meget.

I november 07′ er min bror og jeg på ferie med J og hans familie. På 2 uger får J vendt helt op og ned på tingene i mit hoved og grunden til at jeg er ked af det og ikke har det godt, er ligepludselig på grund af min mor. Vi kommer hjem fra ferie og er hos mor 5 dages tid hvorefter vi skal på farweekend. Vi er nu blevet manipuleret godt og grundigt med og om søndagen siger vi til vores mor at vi ikke vil med hende hjem. Når jeg snakker om at jeg blev manipuleret med, synes jeg altid det lyder mærkeligt. Det var som hvis J slettede data på en computer og indskrev nyt.

Min bror og jeg bor hos J, starter på skole i vores fødeby og skal finde os til rette i nye omgivelser igen. J er langt fra den gode familiefar og ryger hash dagligt, det er sjældent der bliver lavet mad og jeg er altid rædselslagen for at gøre noget forkert. I april 10′ dør min farmor af kræft, i den periode fra vi flytter ind til J er hun min “støtteperson”, den voksne jeg føler jeg kan stole på. I maj 10′ kommer jeg på julemærkehjem, her har jeg en periode væk fra J og jeg har det godt. Jeg får nye venner og taber 20 kg.

Da jeg kommer hjem til J igen får jeg det dårligere og dårligere. J nedgør mig og kører på mig psykisk, får mig til at føle jeg er intet værd, dagligt. Sommeren 11′ tager jeg 50 piller og tumler op til min farmors gravsted. Min veninde kommer heldigvis til at ringe til mig og hun får mig til at fortælle hvad jeg havde gjort. Hun får mig kørt på hospitalet i en fart og jeg bliver udpumpet. Siden fik jeg ikke noget hjælp da J sagde jeg skulle takke nej og sige at jeg bare havde været dum. Han udtaler noget i stil af at han ønskede at jeg tog mit eget liv. Min mor var på dette tidspunkt ikke en del af mit liv. Jeg begynder at ryge hash og  at prøver glemme hvordan min virkelighed ser ud, er ikke særligt meget hjemme, men hos en veninde og i min farfars lejlighed, der for det meste er tom.

I 12′ flytter jeg fra J og hjem til mor, her giver jeg endelig slip på facaden og giver mig selv lov til at føle igen. Jeg bryder helt sammen og har flere måneder hvor jeg sover og ser tv. I november får vi hund og flytter langt væk fra J af og i december kommer min lillebror også hjem.

Jeg går med depression og angst til 13-14 hvor jeg endelig begynder at få det bedre, til dels fordi jeg i 13′ får min egen hund som hjælper mig med at komme ud af huset. På nuværende tidspunkt har jeg taget alle de tabte kilo og mange flere på igen, men jeg lærer at acceptere og holde af mig selv. Jeg kæmper for at se positivt på livet og finder grunde at leve for. På grund af depressionen og angsten har jeg ikke fået taget 9. Klasse og går nu og venter på at komme i gang med min uddannelse.

Der vil i fremtiden komme indlæg omkring hvad du kan gøre hvis du bor i et misbruger hjem, hvis du lever i vold eller psykisk terror, hvis du har depression og hvad man kan gøre ved sin angst. 


Dette er et nyt billede af mig, så kan I få ansigt på fortælleren. 

Tak for at I gad at læse med!

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Min livshistorie